خالد حسینی

کابل – افعانستان
۴ مارس ۱۹۶۵ –

‍بادبادک باز / دعای دریا / هزار خورشید تابان / پژواک کوهستان / ندای دریا


خالد حسینی، نویسنده برجسته افغانستانی، با آثار خود تأثیر عمیقی بر ادبیات معاصر افغانستان و جهان گذاشته است. کتاب‌های او، به‌ویژه رمان «بادبادک‌باز»، در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک قرار گرفته و توجه جهانیان را به مسائل اجتماعی و انسانی جلب کرده است.
زندگی‌نامه و تحصیلات
خالد حسینی در 4 مارس 1965در کابل، افغانستان متولد شد. خانواده او به‌دلیل شغل پدرش که دیپلمات بود، در سال ۱۹۷۶ به پاریس مهاجرت کردند. پس از وقوع کودتای کمونیستی در افغانستان در سال ۱۹۸۰، حسینی و خانواده‌اش به ایالات متحده پناهنده شدند و در کالیفرنیا مستقر شدند. در این کشور، حسینی تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۹۹۳ از دانشگاه سن دیگو در رشته پزشکی فارغ‌التحصیل شد.
آثار ادبی
حسینی در سال ۲۰۰۱، در حین گذراندن دوره کارآموزی خود در بیمارستان، نوشتن را آغاز کرد. رمان اول او، «بادبادک‌باز»، داستانی درباره دوستی و تنش‌های قومی میان پشتون‌ها و هزاره‌ها را روایت می‌کند. این رمان پس از انتشار، با استقبال بی‌نظیری مواجه شد و به چهل و هشت زبان ترجمه شد.
تأثیر اجتماعی
حسینی با نوشتن «بادبادک‌باز» به‌عنوان صدای زنان و مردان افغان شناخته شد. او در سال ۲۰۰۶ به عنوان سفیر حسن نیت آژانس پناهندگان سازمان ملل به افغانستان رفت و یک سال بعد بنیاد خالد حسینی را برای کمک به نیازمندان تأسیس کرد. این بنیاد به ایجاد فرصت‌های اقتصادی، آموزشی و درمانی برای مردم افغانستان کمک شایانی کرده است.
دیگر آثار
در سال ۲۰۰۷، خالد حسینی کتاب «هزار خورشید تابناک» را منتشر کرد که به مشکلات زنان افغان در شرایط ناگوار اجتماعی و فرهنگی می‌پردازد. این کتاب نیز به شدت مورد توجه قرار گرفت و در همان سال به عنوان پرفروش‌ترین کتاب در آمریکای شمالی معرفی شد.
حسینی همچنین در کتاب «پژواک کوهستان» به روایت دردها و چالش‌های مردان و زنان افغان پرداخته است. او به‌خوبی زندگی در جنگ و تأثیرات آن بر جامعه افغان را به تصویر کشیده است.
زندگی شخصی
خالد حسینی هم‌اکنون با همسر و دو فرزندش در سن خوزه، کالیفرنیا زندگی می‌کند. او به عنوان یک نویسنده و فعال اجتماعی، همچنان به ترویج فرهنگ و ادبیات افغانستان ادامه می‌دهد و صدای کسانی است که در جنگ و بحران‌ها زندگی می‌کنند.کا گذشت. خالد حسینی برای ادامه تحصیلات خود، ابتدا برای شرکت در دانشگاه «سانتاکلارا» درخواست داد و توانست مدرک زیست¬شناسی خود را از این دانشگاه بگیرد و بعد از آن به دانشگاه «سن دیگو» رفت و در سال ۱۹۹۳ از رشته پزشکی فارغ‏ التحصیل شد و بعد از آن مشغول مطالعه در رشته پزشکی داخلی شد. او در سال ۲۰۰۱ زمانی که در حال گذراندن دورره کارآموزی خود در بیمارستان بود شروع به نوشتن کرد. دو سال طول کشید تا اولین رمان خود به نام «بادبادک¬باز» را به پایان برساند. داستان این کتاب درباره جوانی به نام امیر و پدرش است که به آمریکا مهاجرت کرده‎اند و در کنار آن تنش‎های میان دو قوم پشتون‎ و هزاره را به نمایش می‎گذارد. به گفته خود نویسنده در ابتدا ابن رمان حدود سی بار از طرف ناشران مختلف رد شد، اما زمانی پس از چاپ و انتشار بسیار مورد استقبال قرار گرفت و فروش بسیار خوبی در آمریکا و اروپا داشت. بادبادک¬باز به عنوان سومین رمان پرفروش سال ۲۰۰۳ معرفی شد و به چهل و هشت زبان ترجمه شد. خالد حسینی با نوشتن این کتاب خود را به عنوان نویسنده به جهان معرفی کرد و توانست شهرت بسیاری به دست آورد و علاوه بر آن موفقیتی بزرگ برای ادبیات افغانستان به وجود آورد. بادبادک¬باز توانست چهره‎ای جدید از فرهنگ و سنت‎های افغانستان به دنیا معرفی کرد. خالد حسینی در بادبادک¬باز به¬خوبی توانسته است ویژگی‎هایی چون فداکاری، انسان دوستی، شهامت و نژاد پرستی را در قالب شخصیت‏‌هایی که خلق کرده و با عنوان کردن مسائل انسانی و اجتماعی به گوش جهانیان برساند. شخصیت‎های داستان‏‌های او برگرفته از تصویری روشن در ذهن نویسنده، زمانی که در کشورش افغانستان زندگی می‎کرد به وجود آمده‌‏اند. خالد حسینی با همین شیوه‌، نگاه جهان را به سمت خود معطوف کرد، او در سال ۲۰۰۶ به عنوان سفیر حسن نیت از سوی آژانس پناهندگان سازمان ملل به افغانستان رفت. یک سال پس از آن «بنیاد خالد حسینی» را برای کمک به افغانیان تاسیس کرد. این بنیاد کمک مپثری در به وجود آمدن فرصت‎های اقتصادی، آموزشی و درمانی برای نیازمندان بود. حسینی در سال ۲۰۰۷ کتاب «هزار خورشید تابناک» را منتشر کرد. عنوان این کتاب برگرفته از قصیده¬ای از صائب تبریزی در مدح کابل است. هزار خورشید تابان در ژوئن همان سال به عنوان پرفروش‎ترین کتاب آمریکای شمالی معرفی شد. نویسنده در این کتاب در قالب داستان اوضاع نامطلوب، فقر و حاکمیت مردان را به زنان در اقغانستان بیان کرده است. روایتی که به گفته خود او تنها گوشه‌ای از دردهای بی پایان زنان افغان را به گوش می‌رساند. زنان توانا و پاکدامنی که در دام دنیایی خشن، نازیبا و ضد زن گرفتار شده¬اند، دنیایی که حتی فرصتی اندک برای لذت بردن از زندگی را از آن‌ها دریغ می¬کند، دنیایی که در آن زنان مجالی برای ارائه توانایی‌های¬شان نمی‌یابند و تنهاترین و البته مظلوم¬ترین موجود است. کتاب دیگر او به نام «پژواک کوهستان» نیز مانند دیگر کتاب‌‏های او بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. خالد حسینی یه¬حق روایت‌گر دردهای دیرپای مردان و زنان افغان است. مردان و زنانی که در جنگ به دنیا می‌آیند، در جنگ زندگی می¬کنند و در جنگ جهان را بدرود می‌گویند. خالد حسینی در این سال‏‌ها به همراه همسر و دو فرزند خود در سن خوزه ایالت کالیفرنیا روزگار می‎گذراند.

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (No Ratings Yet)
Loading... امتیاز شما به این خبرقصه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *