عباس معروفی

تهران – ایران
۲۷ اردیبهشت ۱۳۳۶ – ۱۰ شهریور ۱۴۰۱

رمان

سال بلوا /سمفونی مردگان /نام تمام مردگان یحیاست /آهنگ خاطره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ما /تماما مخصوص /فریدون سه پسر داشت /پپکر فرهاد /ذوب شده

مجموعه داستان
روبروی آفتاب /آخرین نسل برتر /عطر یاس /دریاروندگان جزیره آبی‌تر /شاهزاده برهنه /چرخ گردون با گل‌ریز عباس پور /کتاب دوم با گل‌ریز عباس پور
نمایشنامه
تا کجا با منی /ورگ /دلی بای و آهو /آونگ خاطره‌های ما / سه نمایشنامه /آن شصت نفر، آن شصت هزار /و خدا گاو را آفرید
شعر
نامه‌های عاشقانه و منظومه‌ عین‌القضات و عشق /چهل ساله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر از پیامبر


عباس معروفی یکی از برجسته‌ترین نویسندگان ایرانی است که در حوزه‌های نمایشنامه، رمان، شعر فارسی، روزنامه‌نگاری و به ویژه رمان آثار متفاوت و ماندگاری خلق کرده است.
این نویسنده صاحب سبک که زاده ۲۷ اردیبهشت سال ۱۳۳۶ در تهران است، از جریان سیال ذهن برای فضاسازی بهتر آثارش کمک می‌گیرد و به همین دلیل، بهترین کتاب عباس معروفی – سمفونی مردگان – هنوز هم که هنوز است جزو جذاب‌ترین رمان‌های ایرانی است.
در بیوگرافی عباس معروفی مانند دیگر افراد مشهور، موارد جذابی از ردپای کودکی و اتفاقات آن دوران در شکل‌گیری بهترین آثار این نویسنده به چشم می‌خورد. از دوران کودکی معروفی همین قدر بدانید که شر و شیطان نبود و برعکس، معمولا در عالم آرام و بی دردسر خودش سیر می‌کرد. خانواده معروفی از طبقه مرفه جامعه بودند اما، ظاهرا عباس فرد خودساخته‌ای بود که تصمیم داشت مسیر زندگی را با تکیه بر توانایی‌های خود پیش ببرد.
معروفی رشته ریاضی را در دبیرستان مروی تا اخذ مدرک دیپلم به پایان رساند. او بعدها در رشته‌ ادبیات نمایشی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و از همان زمان، تحت نظارت پدرش مشغول به کار شد. مشاغلی که معروفی آن‌ها را تجربه نموده، عطاری، خشک‌شویی و طلاسازی بودند اما، چیزی که هرگز او را رها نکرد، اشتیاق و علاقه‌اش به نوشتن بود. در همین روزها معروفیِ هجده ساله تصمیم گرفت برای هدایت این علاقه آستینی بالا بزند!
در سال ۱۳۵۴، آشنایی عباس معروفی با یکی از مهم‌ترین نویسندگان روزگار خود، «محمد محمدعلی»، باعث شد مسیر ادبیات برایش شفاف‌تر شود. در سال‌های بعداز این آشنایی، ملاقات معروفی با «هوشنگ گلشیری» نقطه عطف دیگری در زندگی ادبی او بود.
درحقیقت آثار عباس معروفی توانست در نگاه اول نظر گلشیری را جلب کند و بنابراین، فرصت شرکت در کلاس‌های داستان‌نویسی حرفه‌ای برای عباس معروفی فراهم شد. البته او که شیفته آموختن بود، بعدها زیر نظر«محمدعلی سپانلو» مسیر انس گرفتن با ادبیات را جسورانه ادامه داد.
چیزی که باعث می‌شود معروفی در روایت داستان سبک خاص خودش را خلق کند، جریان سیال ذهن است. معروفی نه مانند نویسندگان پیش از خود می‌نوشت و نه مانند آیندگان! قلم جذاب او کاری به استانداردهای روایی ندارد و درعین حال، نمی‌توان ایرادی از آن گرفت!
جریان سیال ذهن در آثار عباس معروفی به این معنا است که نویسنده شما را در زمان و مکان رها می‌کند؛ فلش بک‌های متعددی به زمان‌ها و مکان‌های متفاوت دارد که حتی ممکن است زاییده ذهن شخصیت‌های داستان باشند، نه حقیقِ محض!
اگر می‌خواهید بهترین کتاب عباس معروفی، سمفونی مردگان را مطالعه کنید، خوب است بدانید که این نکته در آن بارزتر است؛ پس عجله ای برای سردرآوردن از تک تک ماجراها نداشته نباشید!
صبر برای لذت بردن از کتاب‌های معروفی یک ویژگی جادویی است؛ درغیر این صورت شاید نتوانید آن‌طور که شایسته است از کتاب‌هایش لذت ببرید.
جالب است بدانید که شخصیت‌های رمان‌های معروفی معمولا قربانیان جامعه خود هستند که از آن‌ها حرف زدن، جسارت می‌خواهد؛ دقیقا به همین خاطر عباس معروفی را سمفونی جسارت در ادبیات ایران نامیدیم!

عباس معروفی صاحب امتیاز مجله و نشر گردون بود که به علت لغو مجوز آن در اوایل دهه هفتاد کشور را به مقصد آلمان ترک کرد. او بعداز این مهاجرت اتفاقات زیادی را از سرگذراند؛ برای مدتی در یک هتل کار می‌کرد و درنهایت توانست انتشارات گردون را این‌بار در کشور آلمان راه اندازی کند.
معروفی در سال ۱۳۸۲ کتاب‌فروشی «خانه کتاب هدایت» را به یاد صادق هدایت، در شهر برلین تاسیس کرد. در این کتاب‌فروشی انواع کلاس‌های هنری و ادبی برگزار می‌شود. انتشارات خانه کتاب هدایت نقش موثری در معرفی آثار ماندگار ادبیات ایران در کشور آلمان داشته است.
عباس معروفی در شهریور سال ۹۹ اعلام کرد که به بیماری سرطان مبتلاست. وی پس از دنبال کردن بخشی از روند درمان، سرانجام در تاریخ دهم شهریور سال ۱۴۰۱ درگذشت.

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (No Ratings Yet)
Loading... امتیاز شما به این خبرقصه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *