










با به تأخیر افتادن ورود «محمدعلی میرزای قاجار»، پس از مرگ «مظفرالدین شاه» در دی ماه ۱۲۸۵، مردم تهران بر آن شدند تا «میرآقا باشی»، بزرگ «تلخکان» تهران را به رسم دیرینه «میر نوروزی» بر تخت سلطنت بنشانند.
به همین سبب مردم تهران تختی ساختند و میرآقا باشی را بر دوش گرفتند تا به کاخ گلستان ببرند. در همین حین کاروان محمدعلی میرزا نیز به نزدیکیهای دروازههای تهران رسید. محمدعلی وقتی به گلستان رسید که درهای کاخ بسته شده بود و ملت داشتند میرآقا باشی را بر تخت مینشاندند. محمدعلی میرزا به هر ترتیب وارد کاخ گلستان شد؛ البته زمانی که دیگر کار از کار گذشته بود.
محمدعلی میرزا در چرت بعدازظهر همان روز کابوسی دید؛ کابوسی که نشانی بود از در خطر بودن تاج و تختش. در خواب محمدعلی را برعکس، بر قاطری نشاندند و قاطر را هِی کردند تا به ناکجاآباد برود و پنج روز دیگر بازگردد.