دربارهٔ این اثر

«پروفسور پورتوریوس» و همسرش «ماریا ویولتا» در حادثه رانندگی کشته می‌شوند. مرگ آن دو طبیعی به نظر می‌رسد. «دکتر واتسون»، دستیار «شرلوک هولمز»، همانند بسیاری دیگر گمان می‌کند که این حادثه کاملاً اتفاقی و به خاطر یک سهل‌انگاری رخ داده است.

اما شرلوک هولمز، کارآگاه جنایی، که از جزئیات صحنه تصادف مطلع می‌شود، با بررسی شواهد و بررسی نحوه تصادف به دستیارش ثابت می‌کند که آن دو تن به صورت تصادفی کشته نشده‌اند.

او پی می‌برد که نفر سومی هم در اتومبیل پروفسور بوده که پس از حادثه، پنهان شده و خودش را معرفی نکرده و آنها او را شناسایی می‌کنند. او «شاندرسون»، دستیار پروفسور بود که به دست و پا چلفتی بودن معروف بوده است.

در همین زمان خود شاندرسون به نزد هولمز می‌آید و از او درخواست می‌کند تا با بررسی شواهد، ثابت کند وی عامل مرگ پورتوریوس و همسرش نیست. شرلوک هولمز که به این ماجرا احساسی انسانی دارد، می‌پذیرد و با تحقیقات مفصل متوجه می‌شود که پروفسور دشمنان زیادی داشته که او را به دادگاه کشانده‌اند، اگرچه در دادگاه خیلی موفق نبوده‌اند. اما قصد داشتند که آبروی حرفه‌ای و اعتبار پروفسور را نابود کنند.

درباره کتاب:

«شرلوک هولمز» مشهورترین کارآگاه در ادبیات داستانی انگلستان است. ماجراهای شرلوک هولمز سهم مهمی در مجموعه کتاب های ادبیات کلاسیک جهان دارد. او که متولد «یورکشایر» انگلستان است، در اواخر قرن 19 و آغاز قرن 20 فعالیت می‌کرد. این شخصیت داستانی را نخستین بار در سال 1887، نویسنده و پزشک اسکاتلندی «سر آرتور کانن دویل» ساخته و پرداخته کرد و در کتاب‌های او مطرح شد.

کانن دویل شخصیت هولمز را از شخصیت یک جراح اهل ادینبورگ بنام «جوزف بل» الهام گرفت. بل می‌توانست با دیدن ظاهر مردم از شخصیت درونی آن‌ها آگاه شود. شهرت هولمز به خاطر قدرت استثایی او در مشاهده جزئیات و استنتاج منطقی بر اساس آن‌ها است، قدرتی که وی را بدون شک معروف‌ترین کارآگاه تخیلی جهان و یکی از مشهورترین مخلوقات داستانی همه اعصار ساخته‌ است و علاوه بر همراه همیشگی او «دکتر واتسون» و مأموران اسکاتلندیارد، خواننده را نیز به حیرت وا می‌دارد.

نام کامل او «ویلیام شرلوک اسکات هولمز» است. شرلوک هولمز در داستان‌های اصلی هیچ‌گاه خود را کاراگاه خصوصی نخوانده، بلکه به عنوان کارگاه مشاور خود را می‌خواند و در نوع خود تک است. شرلوک هولمز، در روز ششم ژانویه 1854 در روستایی به نام «مایکرافت» (که اتفاقاً نام برادر بزرگ‌تر وی نیز هست) در ایالت یورکشایر به دنیا می‌آید.

وقتی بزرگ می‌شود به دانشگاه آکسفورد می‌رود و اولین معمای جنایی خود را به نام «راز کشتی گلوریا اسکاتم» در 20 سالگی حل می‌کند.

درباره نویسنده:

«سر آرتور ایگناتیوس کانن دویل» (زاده 22 مهٔ 1859 – درگذشته 7 ژوئیهٔ 1930)، پزشک و نویسندهٔ اسکاتلندی، در ادینبورگ چشم به جهان گشود.

پدر وی به‌شدت به مشروبات الکلی اعتیاد داشت و در نهایت، به خاطر حمله‌های ناشی از بیماری صرع به آسایشگاه منتقل شد. او فردی جدا از خانواده بود که هیچ تلاشی برای تربیت فرزندان خود نکرد.

آرتور تا سن نه سالگی در گروه مذهبی مدرسه مشغول فعالیت بود. از سال 1876 تا 1881 در دانشگاه ادینبورگ در رشته پزشکی تحصیل کرد. مدتی به عنوان پزشک یک کشتی در سفرهایی به غرب آفریقا کار می‌کرد و بالاخره در سال 1885 مدرک دکترای خود را از دانشگاه اخذ کرد. او در کنار طبابت، برای روزنامه‌ها مطالب ادبی و مقاله می‌نوشت.

وی آوازه خود را مدیون خلق شخصیت شرلوک هولمز، کارآگاه خصوصی، است. بین سال‌های 1890 تا 1893 سری کتاب‌های شرلوک هولمز و دکتر واتسون او چاپ شد.

سال‌ 1893 در معمای آخر، شرلوک هولمز به دست «دکتر موریاتی» کشته شد. اما کانن دویل دوباره شخصیت محبوبش یعنی هولمز را زنده کرد و آثار ماندگار دیگری از بازگشت شرلوک هولمز به جای گذاشت. 9 سال بعد در سال 1902 شاهکار خود یعنی «سگ شکاری باسکِرویل» را نوشت.

او چهار رمان و بیش از پنجاه داستان کوتاه از شرلوک هولمز نوشت. به‌طور کلی داستان‌های شرلوک هولمز نقطه عطفی در ادبیات جنایی محسوب می‌شود. وی در زمان خود نویسنده‌ای پرکار بوده و علاوه بر داستان‌های شرلوک هولمز؛ اشعار، نمایش‌نامه‌ها، رمان تاریخی، کتاب تاریخ، از جمله کتاب مفصلی دربارهٔ بوئرهای آفریقای جنوبی و نیز کتابی دربارهٔ احضار ارواح (که در اواخر عمر، سخت بدان معتقد شده بود) و آثار بسیار دیگری نوشته‌است.

او در 7 ژوئیه سال 1930 میلادی بر اثر سکته قلبی درگذشت. پس از درگذشت کانن‌دویل نویسنده‌های بسیاری به تقلید از او داستان‌های شرلوک هولمز را ادامه دادند که از مشهورترینشان «لورن دی. استلمن» است. تا کنون دو کتاب از او با نام‌های «دکتر جکیل و آقای هولمز» و «شرلوک هولمز علیه دراکولا» به زبان فارسی ترجمه شده‌ است.

اقتباس‌ها:

تا کنون از قصه‌های شرلوک هولمز اقتباس‌های بسیاری در حوزه‌های کتاب گویا، نمایش رادیویی، مجموعه تلویزیونی، فیلم سینمایی و نمایش صحنه‌ای صورت گرفته است که از جمله معروف‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1- فیلم سینمایی شرلوک هولمز (2009) یک فیلم نئو نوآر معمایی-جنایی به کارگردانی گای ریچی است.

2- «ماجراهای شرلوک هولمز» یک مجموعه تلویزیونی بریتانیایی است که در کمپانی «گرانادا» تهیه شده و در سال‌های 1984-1994 از شبکه «آی‌.تی‌.وی گرانادا» بریتانیا پخش شد.

3- «شرلوک» یک مجموعهٔ تلویزیونی بریتانیایی و اقتباسی به‌روز شده از داستان‌های کارآگاهی شرلوک هولمز است. این سریال را «استیون موفات و مارک گیتیس» ساخته‌اند و در آن «بندیکت کامبربچ» در نقش شرلوک هولمز و «مارتین فریمن» در نقش جان واتسون ایفای نقش می‌کنند. این سریال از سال 2010 تا 2017 در چهار فصل تولید و پخش شده است. شرلوک محصول مشترکی از شبکه بریتانیایی «بی‌بی‌سی» و شبکه آمریکایی «دبلیوجی‌بی‌اچ» است.

بخش‌های شنیداری

۷ بخش
  1. فصل اول۲۵ دقیقه
  2. فصل دوم۲۱ دقیقه
  3. فصل سوم۲۴ دقیقه
  4. فصل چهارم۲۲ دقیقه
  5. فصل پنجم۲۳ دقیقه
  6. فصل ششم۲۲ دقیقه
  7. فصل هفتم۲۴ دقیقه

شنیدن پیش از انتخاب

نمونهٔ کتاب

  1. صدای نمونه کتاب۴ دقیقه و ۱ ثانیه

شیوهٔ دیگر شنیدن

نسخهٔ یک‌پارچهٔ کتاب

  1. صدای کل کتاب۲ ساعت و ۴۰ دقیقه

بر پایهٔ اطلاعات همین فهرست